Filmjölksbröd



Det här är ett bröd som brukar gå hem hos de flesta. Det är snabbt och smidigt att göra, kräver ingen knådning och är rikt på nyttigheter. Jag rekomenderar er att göra brödet i silikonformar. Görs det i vanliga formar har det en tendens att fastna. Om du gör brödet i vanliga formar rekomenderar jag att smöra in smöra och bröa formen väl.

Filmjölksbröd (2 limpor)

1 liter filmjölk
3 tsk bikarbonat
2 dl sirap
9 dl vetemjöl
3 dl grahamsmjöl
2 dl grovt rågmjöl
3 dl solrosfrö
1 dl linfrö

Sätt ugnen på 200 grader.
Blanda fil, bikarbonat, sirap och salt i en bunke. Tillsätt mjölsorterna, solrosfrön och linfrön. Blanda runt.
Fördela smeten i två smorda formar.
Grädda på nedersta falsen i 60 minuter.
När klockan ringt, sänk värmen till 175 grader och grädda i ytterligare 30 minuter. Ser brödet mörkt ut, lägg över aluminiumfolie.
Prova med en sticka om brödet känns torrt.
Låt brödet vila i formen i minst 5 timmar.

Kommentarer
Postat av: Emye.

gott!

2011-01-17 @ 17:20:42
URL: http://awidescreendream.blogg.se/
Postat av: Kryddiga damen

Emye: Det är ett fantastiskt recept. :)

2011-01-17 @ 17:33:58
URL: http://kryddigadamen.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0