Blåbärspaj

Min mamma har sedan jag var liten gjort en mycket speciell blåbärspaj. Den är sötare än smulpajer och passar både ung som gammal i smaken.

Blåbärspaj

175 g smält smör
3 dl vetemjöl
1 dl socker
1 tsk bakpulver
1 pkt blåbär (250 g)
1 dl socker
0,5-1 msk potatismjöl


Sätt ugnen på 225 grader.
Blanda mjöl, bakpulver och socker. Rör ner smält margarin. Smörj en pajform och platta ut degen i den. Grädda pajskalet i 10 min.
Häll på blåbären. Blanda socker och potatismjöl och strö över. Grödda pajen tills den fått fin färg, ca 10-15 min, på falsen under mitten i ugnen tills pajen fått fin färg.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0